nuffnang ad

Friday, January 25, 2013

Setiap Kali Hujan...

...walaupun hanya sekadar hujan rintik-rintik, mesti aku akan stuck dekat plaza tol Subang ni. Ni memang jam yang melampau, tak bergerak langsung, sampai tahap aku boleh taip satu entri untuk blog.

Nak dekat setengah jam dah aku stuck kat sini, dapat la bergerak lebih kurang 20 meter. Waktu-waktu macam ni, aku amat lah memerlukan Lite fm untuk menenangkan jiwa aku yg kacau ni. Mananya tak kacau, kereta kiri nak ke kanan, kereta kanan nak ke kiri. Kalau kita kasi jalan, orang belakang mesti hon, marah la tu.Yang pelik tu, punya la teruk jam kat tol Subang ni. Tapi bila dah dapat jalan ke depan sikit, jalan yang menghubungkan tol Subang ni dengan Federal Highway, tak nampak pula apa-apa yang boleh menyebabkan jam teruk. Kalau ada banjir ke, lori rosak ke, puas hati la juga tersangkut dalam jam. Tapi tak ada apa-apa pun. Sakitnya hati!

Tak sabar nak tunggu projek LRT ni siap, nak pergi office naik LRT je. Malas nak drive dah. Boleh save duit parking RM150, duit minyak RM120. Genap 9 bulan, dah boleh beli jongkong emas seberat 10 gram. Bukan mata duitan, tapi untuk pelajaran anak-anak hehehe

posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment