nuffnang ad

Sunday, September 10, 2017

My Beautiful Life - 10th August 2017

Assalamualaikum wbt...

Again, sekejap tenggelam, sekejap timbul. Sekejap ada entry, lepas tu lama menyepi.

Just a short update about Amirul.

OMG, dia punya mulut makin la banyak perkataan mengarut yang keluar. Kalau zaman aku dulu, pasti dah kena cili dah mulut tu ๐Ÿ˜œ

Terbaru ni ayat dia...

"Mommy ni macam kotak susu la".

Gara-gara dia nampak mommy BF kan si Mubin. Yer anak, sejak 6 tahun lepas, memang mommy dah jadi "kotak susu".

Tapi nasib jugak dia tak panggil "tong susu". Kecik hati mommy tau....

Saturday, July 29, 2017

Sport Day - Amirul Hadif

Assalamualaikum wbt...

Banyak sangat entry yang tertunggak ni. Nak kena buat jugak, untuk kenang-kenangan kan. Buat penat je snap photo kan ๐Ÿ˜œ

Ok, entry ringkas untuk sukan Amirul. Ajak Uwan dengan Atuk pergi sekali sebab Uwan memang suka tengok sport ni.

Masa ni aku tengah sarat betul, sport day  ni 6th May, aku beranakkan Mubin 11th May. Nasib baik jugak sempat nak tengok dia bersukan.


Suatu masa dulu, Amirul memang takut dengan segala maskot ni. Jangan risau anak, mak awak ni sampai sekarang pon takut sebenarnya hihihi. Tapi sekarang Amirul tak takut dah, walaupun dekat muka tu jelas nampak ada sedikit ketakutan hahaha. Tapi dia beranikan diri jugak. Good job, anak.

Khalish memang gone case la, melalak-lalak ketakutan hahaha.


Ok, ini yang paling membanggakan kami suami isteri la. Amirul mengetuai parade untuk pelajar 6 tahun. Kalau nak diikutkan Amirul ni pelajar baru la kat kindy dia tu, 3 orang je pelajar baru. Yang lain semua memang dah belajar kat situ dari tahun lepas.

Jadi bangga la kami, dari 60 pelajar, dia yang terpilih. Dah la pelajar baru pulak tu kan. Kami berharap sangat yang awak akan terus menyerlah, jadilah pemimpin yang baik, sepertimana nama awak tu, Amirul Hadif.


Bangga sangat tunjuk first medal dia tu.

Part yang paling kelakar. Ada satu kawan dia ni suka kacau dia. Memang selalu la dia mengadu pasal budak ni. Even, teacher dia pun ada cakap yang budak tu memang selalu kacau Amirul.

Jadi masa hari sukan tu, pun ada adegan kacau-mengacau. Tapi rasanya Amirul pun sama mengacau budak tu jugak. Nak dijadikan cerita, menangis la Amirul ni kena kacau. Punya la baik teacher  Su dia tu, pangku si Amirul boleh tahan lama la jugak. Mommy, Abah, Atok, Uwan semua perhati je perangai awak tu. Sigh...

Tahun depan jangan buat perangai macam tu lagi tau. Dah sekolah rendah, cikgu ada banyak lagi murid lain nak kena tengok, bukan nak tengok awak sorang je.

My Beautiful Life - 29th July 2017

Assalamualaikum...

Jika anda mempunyai lebih dari 2 orang anak yang berumur bawah 4 tahun, janganlah sesekali berangan nak pergi warehouse sales yer. Silalah membeli-belah di tempat yang mana sales assistant nya boleh berdiri disebelah anda dari mula anda masuk kedai, sehinggalah anda selesai membayar. 

Misi membeli pakaian sekolah Amirul adalah failed.

Jadi, marilah kita beli di kedai sahaja, sambil berdoa yang dekat kedai pun boleh dapat harga macam dekat warehouse.

Sekian.

Tuesday, July 11, 2017

My Beautiful Life - 11th July 2017

Assalamualaikum wbt...

Haih, kehidupan harian makin mencabar bila ada baby kecik ni. Takpe la, hadap je la, sayang punya pasal ๐Ÿ˜€


Ok kisahnya, Nuar pergi oustation kat Sabah 3 hari. Aku pulak tak perasan beras nak habis. Sebab biasanya aku boleh je pergi beli sendiri, kedai sekangkang kera je dari rumah ni.

Cumanya, aku lupa yang aku ada anak kecik baru, huhuhu. Macam mana nak beli beras sambil dukung Mubin dan pimpin Haris. Jangankan beras yang berat tu, benda yang ringan pun belum tentu aku boleh beli kalau kena angkut budak tembam 2 orang tu huhuhu.

Jadinya Mak korang ni masak la beras yang ada hampir 2 cawan tu, sambil berdoa ia cukup untuk kami 4 beranak. Nasib baik Mubin belum pandai makan nasi lagi, huhuhu.

Hari ni masak la asam pedas ikan pari. Dan rupa-rupanya Amirul suka pulak asam pedas, makan nasi 3 pinggan. Siap hirup-hirup pulak kuah asam pedas tu. Sampai tahap, dia pergi cedok sendiri kuah tu kat kuali. Mak awak ni pandang je perangai awak sambil berdoa, jangan la dia mintak tambah nasi lagi. 

Tapi doa mak nya tak termakbul, dia nak tambah nasi lagi huhuhu.

Nasib baik jugak, Amirul nampak Khalish tak habiskan nasi dia. Jadi dia rembat je nasi Khalish. Makanya ada la nasi untuk mak dia ni makan huhuhu.

Moralnya, lepas ni cepat-cepat topup benda dah nak habis. Mak incik belum mampu lagi nak shopping barang dapur sambil bawak 2 budak tembam tu huhuhu.

Saturday, June 17, 2017

My Beautiful Life - 17th June 2017

Assalamualaikum wbt...

Pagi - merayap pergi SACC mall. Punyalah banyak booth, cantik-cantik barang diorang. Tapi 1 benda pun mak incik tak beli.

Petang - merayap pulak ke Sunway Pyramid. Uish banyaknya sales, murah-murah. Tapi 1 benda pon mak incik tak beli.

Kuat sungguh iman mak incik, manalah nak dapat wife yang tak suka nak bazirkan duit husband ๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ

Tapi ada orang tu beli baju 11 helai. Yes, 11 helai!!!

Punyalah lama mak incik bertapa kat dalam fitting room tu, sampai dah bersila kat lantai sambil pangku Mubin.

Again, manalah nak dapat wife yang sabar macam ni ๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ

Tuesday, June 6, 2017

My Beautiful Life - 5th June 2017

Assalamualaikum wbt...

Ni semua pasal drama Hero Seorang Cinderella. Kononnya boyfriend ni romantic la sebab hantar bodyguard untuk jaga girlfriend dia.

Makanya....

Isteri: Awak, awak tak nak hantar bodyguard untuk protect saya ke?

Suami: Ni saya dah hantar 4 orang bodyguard utk awak.

Ha, ni la bodyguardnya...



Abah korang dah arahkan korang jadi bodyguard mommy yer, jangan ingkar arahan ok ๐Ÿ˜œ

Friday, May 5, 2017

Amirul Hadif - 4th May 2017

Assalamualaikum wbt

Hari ni pergi Coach kat Sunway Pyramid sebab nak re-stitch benang yang terbuka. Nasib baik handbag tu still under warranty, kalo tak memang menangis la huhuhu.

Sementara tunggu the shop assistant tu isi form dan ambik gambar, aku pun tengok2 la handbag yang diorang display.

Sekali....

"Ha, mommy tengok la handbag cantik2. Abah, kasi mommy duit (read - tolong bayarkan)"

Aww, Amirul, you are such a sweet boy.

Mesti Abah rasa macam ada pedang yang menusuk-nusuk jantung kan, hihihi.

Friday, March 10, 2017

My Beautiful Life - 9th March 2017

๐Ÿ”นpukul 12.45 malam mak incik makan nasi. Takpe, ni baby yang lapar sebenarnya

๐Ÿ”นlepas ni sambung tengok Scandal, nak habiskan season 4 harini jugak. Esok boleh start season 5 pulak

๐Ÿ”นlepas tu confirm tidur lambat, esok confirm pitam

๐Ÿ”นlepas buat ayat mintak kesian "saya tak masak arini, tak larat"

๐Ÿ”นkononnya bila dah berhenti kerja, nak masak hari-hari. Tapi itu semua janji palsu belaka

๐Ÿ”นtak salahkan kalau sesekali kita makan kat luar. Bukan nak membazir, tapi nak membantu merancakkan ekonomi negara

๐Ÿ”นsekian sahaja bebelan mak incik yang kesepian. Nanti kalau mak incik kesepian lagi, mak incik update lagi ๐Ÿ˜…