nuffnang ad

Saturday, June 17, 2017

My Beautiful Life - 17th June 2017

Assalamualaikum wbt...

Pagi - merayap pergi SACC mall. Punyalah banyak booth, cantik-cantik barang diorang. Tapi 1 benda pun mak incik tak beli.

Petang - merayap pulak ke Sunway Pyramid. Uish banyaknya sales, murah-murah. Tapi 1 benda pon mak incik tak beli.

Kuat sungguh iman mak incik, manalah nak dapat wife yang tak suka nak bazirkan duit husband 😜😜😜

Tapi ada orang tu beli baju 11 helai. Yes, 11 helai!!!

Punyalah lama mak incik bertapa kat dalam fitting room tu, sampai dah bersila kat lantai sambil pangku Mubin.

Again, manalah nak dapat wife yang sabar macam ni 😜😜😜

Tuesday, June 6, 2017

My Beautiful Life - 5th June 2017

Assalamualaikum wbt...

Ni semua pasal drama Hero Seorang Cinderella. Kononnya boyfriend ni romantic la sebab hantar bodyguard untuk jaga girlfriend dia.

Makanya....

Isteri: Awak, awak tak nak hantar bodyguard untuk protect saya ke?

Suami: Ni saya dah hantar 4 orang bodyguard utk awak.

Ha, ni la bodyguardnya...



Abah korang dah arahkan korang jadi bodyguard mommy yer, jangan ingkar arahan ok 😜

Friday, May 5, 2017

Amirul Hadif - 4th May 2017

Assalamualaikum wbt

Hari ni pergi Coach kat Sunway Pyramid sebab nak re-stitch benang yang terbuka. Nasib baik handbag tu still under warranty, kalo tak memang menangis la huhuhu.

Sementara tunggu the shop assistant tu isi form dan ambik gambar, aku pun tengok2 la handbag yang diorang display.

Sekali....

"Ha, mommy tengok la handbag cantik2. Abah, kasi mommy duit (read - tolong bayarkan)"

Aww, Amirul, you are such a sweet boy.

Mesti Abah rasa macam ada pedang yang menusuk-nusuk jantung kan, hihihi.

Friday, March 10, 2017

My Beautiful Life - 9th March 2017

🔹pukul 12.45 malam mak incik makan nasi. Takpe, ni baby yang lapar sebenarnya

🔹lepas ni sambung tengok Scandal, nak habiskan season 4 harini jugak. Esok boleh start season 5 pulak

🔹lepas tu confirm tidur lambat, esok confirm pitam

🔹lepas buat ayat mintak kesian "saya tak masak arini, tak larat"

🔹kononnya bila dah berhenti kerja, nak masak hari-hari. Tapi itu semua janji palsu belaka

🔹tak salahkan kalau sesekali kita makan kat luar. Bukan nak membazir, tapi nak membantu merancakkan ekonomi negara

🔹sekian sahaja bebelan mak incik yang kesepian. Nanti kalau mak incik kesepian lagi, mak incik update lagi 😅