nuffnang ad

Saturday, July 29, 2017

Sport Day - Amirul Hadif

Assalamualaikum wbt...

Banyak sangat entry yang tertunggak ni. Nak kena buat jugak, untuk kenang-kenangan kan. Buat penat je snap photo kan 😜

Ok, entry ringkas untuk sukan Amirul. Ajak Uwan dengan Atuk pergi sekali sebab Uwan memang suka tengok sport ni.

Masa ni aku tengah sarat betul, sport day  ni 6th May, aku beranakkan Mubin 11th May. Nasib baik jugak sempat nak tengok dia bersukan.


Suatu masa dulu, Amirul memang takut dengan segala maskot ni. Jangan risau anak, mak awak ni sampai sekarang pon takut sebenarnya hihihi. Tapi sekarang Amirul tak takut dah, walaupun dekat muka tu jelas nampak ada sedikit ketakutan hahaha. Tapi dia beranikan diri jugak. Good job, anak.

Khalish memang gone case la, melalak-lalak ketakutan hahaha.


Ok, ini yang paling membanggakan kami suami isteri la. Amirul mengetuai parade untuk pelajar 6 tahun. Kalau nak diikutkan Amirul ni pelajar baru la kat kindy dia tu, 3 orang je pelajar baru. Yang lain semua memang dah belajar kat situ dari tahun lepas.

Jadi bangga la kami, dari 60 pelajar, dia yang terpilih. Dah la pelajar baru pulak tu kan. Kami berharap sangat yang awak akan terus menyerlah, jadilah pemimpin yang baik, sepertimana nama awak tu, Amirul Hadif.


Bangga sangat tunjuk first medal dia tu.

Part yang paling kelakar. Ada satu kawan dia ni suka kacau dia. Memang selalu la dia mengadu pasal budak ni. Even, teacher dia pun ada cakap yang budak tu memang selalu kacau Amirul.

Jadi masa hari sukan tu, pun ada adegan kacau-mengacau. Tapi rasanya Amirul pun sama mengacau budak tu jugak. Nak dijadikan cerita, menangis la Amirul ni kena kacau. Punya la baik teacher  Su dia tu, pangku si Amirul boleh tahan lama la jugak. Mommy, Abah, Atok, Uwan semua perhati je perangai awak tu. Sigh...

Tahun depan jangan buat perangai macam tu lagi tau. Dah sekolah rendah, cikgu ada banyak lagi murid lain nak kena tengok, bukan nak tengok awak sorang je.