nuffnang ad

Monday, April 14, 2014

Hello!!!

Assalamualaikum wbt...

Ya Allah, lama betul tak update blog kan. Bulan March aritu memang bulan yang sangat memenatkan. Sebab March adalah quarter-end closing dan ini adalah closing pertama aku setelah hampir dua tahun tak buat closing, huhuhu.

Orang yang buat account, confirm tahu kepenatan yang aku rasa ni. Badan penat, otak penat, perasaan penat. Kalau nak diikutkan, bukannya penat buat kerja sangat. Tapi penat melayan kerenah orang.

Selalu sangat balik lambat bulan March aritu, rindu gila dekat budak kecik 2 orang tu. Sampai tahap, aku tak boleh tengok gambar diorang waktu office hour. Sebab hati akan meronta-ronta nak balik rumah, tapi tak boleh balik sebab kerja tak siap lagi.

Bulan March aritu, aku jaga lebih kurang 80 account. Dan bulan April ni akan tambah lebih kurang 20 account lagi. Jumlahnya lebih kurang 100 account!!! Sangat berat untuk orang yang baru nak mula buat kerja ni, huhuhu.

Tapi aku yakin aku boleh buat!Kalau orang lain boleh buat, kenapa aku tak boleh. Fikiran positif aku ni yang selalu menolong. Sebab kalau awal-awal dah berfikiran negatif, benda yang senang pun tak boleh buat.

Ada orang yang cakap dekat aku, tak payah buat bersungguh-sungguh sangat. Sebab kalau pihak atas tu nampak yang kita boleh buat kerja, dia akan tambah lagi kerja kita. Hmmm, aku memang bukan orang yang macam tu. Untuk setiap pekerjaan yang aku dapat, aku akan buat bersungguh-sungguh sebab ini punca rezeki aku. Dan rezeki inilah yang aku suap dekat mulut keluarga aku. Aku tak nak kasi rezeki yang tak berkat dekat anak-anak aku.

Dah la aku ni jenis yang suka mengular waktu office hour, jadi untuk seimbangkan benda tu, aku kena la kasi kerja yang berkualiti.

Target untuk bulan April, adalah untuk balik rumah sharp 5.30 setiap hari. Semoga berjaya. Fighting!!!

:)

No comments:

Post a Comment