Ha, buah pelaga ni wajib ada kat dapur aku. Kata suka masak kari, harus la ada kan.
Sesiapa yang tak kenal rupa buah pelaga ni, tengok la gambar kat bawah tu. Punyalah bersungguh aku amik gambar ni tau.
Buah pelaga ni mempunyai khasiat antioksidan yang tinggi. Buah pelaga ni jugak boleh merawat pelbagai penyakit jangkitan, radang dan juga sistem penghadaman.
Haritu 'tertengok' rancangan 5 rencah 5 rasa, sekali dia tunjuk cara nak buat Teh Hijau Pelaga ni. Senang je pun, macam buat teh biasa je. Cuma aku tak letak gula la.
Bila letak buah pelaga ni, rasa teh tu macam unik tau. Sedap la, satu rasa yang baru.
Cuba la, kalau tak ada teh hijau, teh biasa pun boleh.
orang perempuan ni kalau tak kenal buah pelaga malukan? heeee
ReplyDeletesedap ke rasanya, KY nak cuba jugalah..
sejak dah jadi emak2 ni, kenalah kenal semua rempah2 ni, hehehhe....
Deletecubalah, rasa dia unik...
ermmm..cam sedap jer..byk khasiat pulak tu..leh try nnti..
ReplyDeletefollow sini..jemput ke blog sy
umikasum.blogspot.com
sedap la rasa dia, minum suam2... cubalah, senang je :)
Deletedah follow balik...
waa.. macam sedap jek..xpenah tgok buah pelaga tu..
ReplyDeletepernah tgk kat tv.
ReplyDeletetp xpernah cube..hehe